En riktig svensk klassiker som passar perfekt till buffébordet. Passa på att njuta av den härliga fänkålen som har högsäsong juli till september. Portioner: 4 Inkokt lax 800 g laxfilé 1 liter vatten 6 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 msk sötning (kan uteslutas) 1 tsk salt 2 tsk ättika, 24 % 1 fänkålshuvud 2 rödlökar 1 knippe […]
Tag Archives | jill wallentin wollberg

Marinerad getost med rucola & körsbärstomater
Hvens getost säljer en riktigt god marinerad getost som de fiffigt kallar för ”Geta”. Om du inte råkar ha vägarna förbi Ven så kan du göra en liknande variant själv. Det är supergott och det är dessutom en väldigt fin gå-bort-present. Osten håller sig flera veckor i kylskåpet. Portioner: 4 Marinerad getost 200 g getost, […]

Fryst cheesecake med jordnötter och choklad
Fryst cheesecake med jordnötter och choklad är en riktigt god och lite annorlunda cheesecake. Den krispiga jordnöttsbotten tillsammans med den lena vaniljen och chokladen påminner om Snickers-glass. Varför inte överraska dina nära och kära med den här favoriten vid nästa fika? Ugn: 180 °C Portioner: 12 Botten 2 dl jordnötssmör (sockerfritt) 1 ½ dl jordnötter […]

Medelhavsfocaccia med rosmarin och oliver
Focaccia med rosmarin och oliver är ett riktigt härligt och fluffigt bröd med smak av Medelhavet. Utmärkt tillbehör till soppan och supergott att doppa i en riktigt bra olivolja. Passar året runt. Ugn 180 °C Portioner: 12 Focaccia 4 ekologiska ägg 200 g färskost 1 ½ dl (60 g) mandelmjöl 2 msk fiberhusk 2 msk […]

Pulled chicken mexican style
Variera fredagstacosen med den här varianten av pulled chicken. Syndigt gott och räcker till många. Portioner: 6 Pulled Chicken 1 kg kycklinglårfilé 2 rödlökar 25 g ghee/smör att steka i 4 vitlöksklyftor 1 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipulver 1 tsk rökt paprikapulver ½ tsk cayennepeppar ½ tsk svartpeppar 500 g krossade tomater […]

Hjälp mig att komma igång och äta bättre!
Känner du dig sugen på att äta bättre och kanske börja röra på dig nu när vi kan lämna vinteridet? Men det kan vara svårt att veta hur man ska komma igång. Vi frågade Jill Wallentin Wollberg som är kostrådgivare och författare till boken Jills mat efter säsong. Vilka är dina bästa kom i gång-tips […]

Lätt att gilla Jills mat
Den färgsprakande kokboken Jills mat efter säsong av Jill Wallentin Wollberg (2013, Pagina förlag) är fylld av mat som är lätt att tycka om. Rena råvaror med fräscha tillbehör – allt efter årstiderna. Det är inga krångliga recept utan de innehåller snarare relativt få ingredienser. Jill Wallentin Wollberg, som är utbildad kostrådgivare, förespråkar kolhydratsnål kost […]
-
Räkor, räkor, räkor… 29 december, 2020
-
Börja dagen med danska tebröd 28 december, 2020
-
Nyårsmiddag: Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås 26 december, 2020
-
Grönkålspaj med västerbottenost 11 december, 2020
-
Helgfrukosten är räddad med ljuvlig shakshuka 8 december, 2020
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Akvavit på tre sätt 6 december, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...