Tag Archives | Jan Hedh

Ris à la Malta

Det är ingen riktig jul utan ris à la Malta, eller hur? Detta receptet är hämtat ur Jan Hedhs bok Julens söta. Praliner, småkakor och annat gott (Norstedts, 2015). Läs mer om boken här. Jan Hedh skriver så här om sin ris à la Malta: Ris à la Malta serveras oftast i en stor skål men det […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fransk kola till jul

Från anrika konditori Lundagård i Lund har Jan Hedh fått detta recept på fransk kola. Conditori Lundagård var verkligen en institution i Lund och konditoriet var verksamt från mitten av 1870-talet till 2009 då det dessvärre gick i konkurs. Vill du inte doppa kolan i choklad så koka den till 122-124°C. Då håller den formen och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Saffransknutar och -snurror till 1:a advent

Variera dig och gör goda saffransknutar och -snurror till advent i stället för lussekatter. Dess delikata bullar är fyllda med hemmagjord mandelmassa, kan det bli godare? Tänk på att mandelmassan helst ska göras dagen innan man bakar. Receptet är hämtat ur Jan Hedhs nya kokbok Julens söta. Praliner, småkakor och annat gott, (Norstedts 2015). Läs mer om […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Jan Hedh bjuder på Julens söta

Inför julen så kommer det alltid ut ett antal nya kokböcker. I år har Jan Hedh, en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare, gett sig in i matchen med sitt senaste alster: Julens söta. Praliner, småkakor och annat sött, (Norstedts förlag, 2015). Här hittar vi nog allt som behövs för ett komplett julbak. Det finns […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Toscakakor

Toscakakor är klassiska kakor som varit med länge. De är lätta att bränna och mästerkonditorn Jan Hedh berättar att han har ingen aning om varför det kallas toscasmet och om det har något med operan att göra. I Italien kallas denna smet florentinermassa och i Tyskland bisticksmassa, eftersom honungen drar till sig bin. Oavsett namn […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Gofika

Att fika är något av det ”svenskaste” som finns och själva ordet lär sig våra utländska besökare snabbt. Och vi fikar som aldrig förr! Läs allt om det svenska fikafenomenet i Dags att fika. Men det är ingen riktig fika om det inte serveras något gott till kaffet. Boken Gofika av Jan Hedh och Olof […]

Läs mer Kommentarer { 0 }