Tag Archives | Hugh Fearnley-Whittingstall

Caponata – italiensk auberginegryta

Caponata, den klassiska, sötsyrliga auberginegrytan är ett härligt inslag i en grön buffé, men den är även perfekt att toppa crostini med och ett utmärkt tillbehör till grillat. 4 personer 2 medelstora auberginer (ca 500 g), skurna i 1 cm stora tärningar 2 matskedar olivolja 1 gul lök, finhackad 2 inre selleristjälkar, tunt skivade 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lasagne med grönkål och svamp

En vegetarisk lasagne med de ljuvligaste ingredienserna. Det här är vad jag kallar bra helgmat; en rätt som kräver en del förberedelser men som sedan tillagas på ett avkopplande vis under ett par timmar och som resulterar i något verkligt värmande och gott. 6 personer ca 300 g grönkål eller svartkål, grova stjälkar borttagna 30 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laga grön mat

Kokboken Grön mat av Hugh Fearnley-Whittingstall (2013, Bokförlaget Max Ström) är en riktig bibel om du vill få inspiration att laga grön mat. Det är en vegetarisk kokbok för i princip alla måltider. I Grön mat finns mer än 200 lockande vegetariska recept med både varma och kalla rätter, soppor, sallader, festmat och en mängd […]

Läs mer Kommentarer { 0 }