Tag Archives | grillat

Grillad hel entrecôte

Från Ben O’Donoghues eminenta kokbok BBQ • Fisk, vego, kött Mer än 180 recept (Norstedts, 2016) kommer detta recept på grillad hel entrecôte. Den här rätten blir bäst om man grillar köttet indirekt: förbered grillkolen på ena sidan i kolgrillen eller stäng locket på gasolgrillen, stäng av brännarna i mitten och vrid upp de yttre. Tillsätt lite blötlagda […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Salsa fresca – ett gott grilltillbehör

Salsa fresca är söt, het, krämig och syrlig i en enda tugga. En salsa som passar perfekt till lax, skaldjur och kyckling. 4 port 2 dl fryst mango 1 avokado 150 g feta- eller vitost 1 strimlad salladslök 1⁄2 hackad röd chili 2 msk hackad koriander rivet skal och saft av 1 lime 1 krm […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grillad sesamglaserad lax det är riktig sommarmat!

På sommaren grillar man gärna. På sommaren äter man gärna lite lättare mat. På sommaren får det med fördel vara lättlagat. Vad passar då bättre än att tillaga en sesamglaserad lax med lime- och koriandermarinerade grönsaker på grillen i sommar? Den är som sagt grillad, lite lättare och lättlagad! Receptet är hämtat från Mattias Larssons […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Det är aldrig fel att grilla!

Ett säkert vår- och sommartecken syns hos våra bokhandlare nu. När man botaniserar bland nyheterna i kokbokshyllan så hittar man en uppsjö av böcker om grillat. Jag som älskar grillad mat blir alltid lika glad. Till min stora förvåning så hittar jag alltid nya tips och får ny inspiration. För visst är det så att det går […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lisas BBQ-sås

MEAN ASS BBQ-SÅS En riktigt god BBQ-sås kan användas såväl som en variant på glaze som en tillbehörssås till det färdiggrillade. Den här har en härlig sötma och kick och funkar förstås som både och. Underbar till klassiska BBQ-rätter, som beer can chicken, brisket (bringa) och ribs. ca 5 dl ca 20 minuter 40 g färsk […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fänkålstsatsiki

Den älskade tsatsikin får ett krispigt inslag av fänkål. Fänkålstsatsiki är gott till grillat – både fisk och kött! 4 portioner 200 g fänkål 2 vitlöksklyftor 1 msk pressad citron 1 tsk flytande honung 3 dl turkisk matyoghurt salt och peppar Gör så här: Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grillade räkor

Detta recept på grillade räkor har jag fått från goda vänner från Gotland. Det är säkert drygt 15 år sedan de gav oss receptet när de besökte oss. Detta har vi varit tacksamma för under alla de år som gått sedan dess. Flera gånger per säsong grillar vi räkor och serverar som förrätt, det är […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Såsen som gör susen

Visst är det så att det många gånger är såsen som gör hela middagen? Till grillat och annan sommarmat passar just kalla såser och röror extra bra. Här kommer några av våra favoriter. Tänk på att de flesta kalla såser smakar ännu bättre om de får stå och mogna några timmar i kylskåp. Rabarberchutney Den […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Jordgubbssalsa

Jag kan ibland tycka att det är svårt med tillbehör till grillat kött. Men denna jordgubbssalsa som vi hittade recept på för några år sedan har blivit något av en favorit. Perfekt att göra om man har fått jordgubbar över från dagen innan. Jordgubbssalsan går lika bra att servera till oxkött som till fläskkött. Styrkan […]

Läs mer Kommentarer { 0 }