Tag Archives | Green Kitchen Travels

Halloumi och grönsaksburgare

Visst kan man lägga en grillad halloumiskiva och lite grönsaker i ett hamburgerbröd och kalla det halloumiburgare, men gör istället som Daniel Frenkiel och Luise Vindahl gör i sin kokbok Green Kitchen Travels (Norstedts förlag, 2015). Riv halloumin och blanda detta med rivna morötter och zucchini, blanda ihop och stek till delikata halloumi och grönsaksburgare. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Förgyll helgen med en mexikansk frukostsallad

Nu när höstmörkret kryper på är det läge att förgylla helgfrukostarna med lite matigare alternativ. David Frenkiel och Luise Vindahl berättar i sin kokbok Green Kitchen Travels (Norsteds förlag, 2015) om alla underbara frukostar de ätit i Mexiko. Här är deras på variant på en mexikansk frukostsallad som har en fin balans mellan söt mango, salta bönor, krämig avokado, lättstekta ägg, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Green Kitchen Travels

Är du intresserad av vegetarisk mat, gärna med inspiration från världens alla hörn? Då är detta boken för dig, Green Kitchen Travels av David Frenkiel och Luise Vindahl (Norstedts förlag, 2015). Deras matfilosofi – att maten ska var nyttig, naturlig och grön genomsyrar hela boken. Många av recepten är veganska och glutenfria även om de […]

Läs mer Kommentarer { 0 }