Tag Archives | glutenfritt

Gräddstuvad grönkål i potatispajskal

Detta recept med grönkål kommer från Karoline Jönssons kokbok Den goda gröna julen, (Norstedts, 2017). Denna paj görs med ett glutenfritt skal av kokt potatis och rismjöl, och är alltså bra både för glutenintoleranta och när man har kokt potatis att göra sig av med. Den stuvade grönkålen är en liten flirt med hallänningarnas långkål och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Cheesecake med blåbär och jordgubbar

Detta recept på Cheesecake med blåbär och jordgubbar kommer från Ella Woodwards kokbok och blogg med samma namn, Deliciously Ella. Läs mer om boken här på Smak för Mat. Det här är ett av de populäraste recepten på bloggen. Det kanske inte är så konstigt eftersom den är så vacker att se på! De tre lagren […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ärlig mat

Ulrika Hoffer har i sin bok Ärlig mat (Massolit förlag, 2016) delat med sig av enkel, god och näringsrik mat. Mat som inte innehåller gluten, mjölk eller vitt socker – ärlig mat som är baserad på rena, enkla och lättillgängliga råvaror. I boken får vi massor av inspiration på mat för olika tillfällen. Här finns olika frukostalternativ […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lätt att gilla Jills mat

Den färgsprakande kokboken Jills mat efter säsong av Jill Wallentin Wollberg (2013, Pagina förlag) är fylld av mat som är lätt att tycka om. Rena råvaror med fräscha tillbehör – allt efter årstiderna. Det är inga krångliga recept utan de innehåller snarare relativt få ingredienser. Jill Wallentin Wollberg, som är utbildad kostrådgivare, förespråkar kolhydratsnål kost […]

Läs mer Kommentarer { 0 }