Tag Archives | fransk bistro

Fisk med sardellröra – poisson à l’anchoïade

Hur gott är fisk med sardellröra? Prova! Du kommer inte ångra dig. Anchoïade är en salt och god sydfransk sardellröra som är toppen att doppa råa grönsaker i. Ofta kan man få den till ett glas pastis innan maten. Här lagar Maria Zihammou den till fisk med tomater och fänkål. 4 personer Anchoïade 1 burk sardeller 5 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammrack med basilikasås – côte d’agneau et pistou

Lammrack med basilikasås Tänk dig ett riktigt saftigt kött som smälter i munnen. Och till det pistou – en aromatisk örtig röra med färsk basilika, vitlök och riktigt god olivolja. Ratatouille är toppengott till – ett giftermål som smakar Provence. Tack Maria Zihammou för att du delar med dig av ditt recept! 4 personer 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pain bagna – utflyktsmacka med tonfisk och grönsaker

Pain bagna är en härlig utflyktsmacka med tonfisk och grönsaker. Här är mackan allt i ett. Receptet kommer från Maria Zihammou och hennes bok Fransk bistro. Maria berättar att när hon och hennes mamma var i Nice köpte de pain bagna från ett stånd nära stranden – urgröpa vita bröd fyllda med en sallad på tonfisk, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fransk mat när den är som bäst

Jag håller i min hand en mycket trevlig kokbok; Fransk bistro av Maria Zihammou (2013, Bokförlaget Semic). Jag har sedan länge varit mycket förtjust i det franska köket och den här boken är en härlig påminnelse om hur lättillgängligt det är. Många tror att fransk mat handlar om kökskonster på hög nivå men i Franska […]

Läs mer Kommentarer { 0 }