Tag Archives | förrätt

Grillade räkor

Detta recept på grillade räkor har jag fått från goda vänner från Gotland. Det är säkert drygt 15 år sedan de gav oss receptet när de besökte oss. Detta har vi varit tacksamma för under alla de år som gått sedan dess. Flera gånger per säsong grillar vi räkor och serverar som förrätt, det är […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lättare kan det inte bli – med varmrökt lax

  Mycket lättare än så här kan man nästan inte göra det för sig. Vi köpte färdig varmrökt lax, lite rågbröd sallad och tomat. Jag blandade en sås på 2 delar creme fraiche, en del majonnäs samt saft från 1/2 citron och sedan var förrätten klar. Vi lyckades inte äta upp laxen vid första tillfället, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Spenatsallad med ädelost

  Detta somriga recept på spenatsallad med ädelost kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Salladen kan ätas som förrätt eller som tillbehör till grillat. Även andra ostsorter fungerar bra, men just kombinationen av nötter och honung  till den starkare ädelosten är väldigt god. Ingredienser till 6 personer 1 dl hasselnötskärnor 2 liter löst packad babyspenat […]

Läs mer Kommentarer{ 1 }

Brantevikssill

Brantevikssill En riktig skånsk sillklassiker är Brantevikssillen. Den är fantastiskt god men den har ett fel – den har en förmåga att ta slut först på sillbordet! I originalreceptet ingår färska sillfiléer, som man drar skinnet av, men här ”fuskar” vi och använder inläggningsill istället. 1 burk inläggningssill (210 g sill) 1 dl socker ½ […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grön sparris med parmaskinka

En god förrätt som fungerar bra både med och utan skinka. Ingredienser 4 personer 8 st tunna skivor parmaskinka 500 g färsk grön sparris Dressing 1 dl olivolja 1 msk finhackad rödlök 2 krm salt Saften av en halv citron Koka sparrisen i ca 5 minuter Blanda ingredienserna till dressingen Stek skinkan lätt på båda sidor Ringla dressingen över sparrisen […]

Läs mer Kommentarer { 0 }