Tag Archives | festmat

Bästa buffésalladen – tabbouli med lax

Tabbouli med lax ca 10 bufféportioner Den suveräna mellanösternsalladen blir en matig bufférätt med generösa bitar varmrökt lax i. 2 dl pärlcouscous eller bulgur 3 mogna tomater 5 salladslökar 1 liten rödlök 5 dl finhackad bladpersilja 1 dl finhackad mynta 1/2 dl olivolja 2 msk pressad citron 1 tsk salt grovmalen svartpeppar 400 g varmrökt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sommarens festmat

En extra rolig sak med att det är vår och snart sommar är alla fester och tillhörande festmat. Jag vet inte hur många buffékokböcker jag har och det är alltid lika roligt när det kommer ut nya på marknaden. För är det inte så att när det är fest och något särskilt man vill fira […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kyckling med dragonsås

”Poulet a l’estragon”, kyckling med dragonsås, är en av många favoriter från tiden i Belgien. Här är min version av receptet. Snåla inte med såsen, den är försvinnande god! Ingredienser till 4 personer 900 gr kycklinglår med ben 1 fond du chef Chicken (eller annan kycklingfond) 1 msk beurre manié (lika delar smör och mjöl […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lättlagad lyxlax

Kombinationen av några av mina älsklingsråvaror gör denna lättlagade rätt till en av mina middagsfavoriter. Lax, sparris och parmesan – kan det bli bättre? Vårligt och välsmakande så det förslår! Rätten i sig är så saftig och fräsch att det egentligen inte behövs några andra tillbehör än lite färskpotatis. Givetvis är inte en ruccolasallad eller […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laxpytt

Recept på en lättlagad laxpytt som kan varieras i det oändliga. Hemligheten för att få en krispig laxpytt är att steka grönsakerna i omgångar i rikligt med olja. Värm på och blanda i de stekta laxbitarna sist i en stor vid stek- eller wokpanna. 4 personer 4 stycken laxfiléer 1 gul paprika 1 röd paprika 1/2 zucchini 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }