Tag Archives | fänkål

Fisk med sardellröra – poisson à l’anchoïade

Hur gott är fisk med sardellröra? Prova! Du kommer inte ångra dig. Anchoïade är en salt och god sydfransk sardellröra som är toppen att doppa råa grönsaker i. Ofta kan man få den till ett glas pastis innan maten. Här lagar Maria Zihammou den till fisk med tomater och fänkål. 4 personer Anchoïade 1 burk sardeller 5 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Akvavit på tre sätt

Aqua Vitae – livets vatten. Ett sätt att krydda brännvin med frökryddor av olika slag. Akvavit är namnskyddat av EU genom en förordning som reglerar smaksättningen. Minst en av kryddorna kummin och dill måste ingå för att det kryddade brännvinet ska få kallas akvavit. Gemensamt för akvavitkryddorna är deras matsmältningsfrämjande verkan. Om fänkål kan man […]

Läs mer Kommentarer { 2 }

Saffransdoftande fiskgryta

Tid: under 60 minuter. Portioner: 4 Ingredienser 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk, gös eller sej) 200 g skalade räkor 8 potatisar 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 3 vitlöksklyftor 1 påse saffran (à 1/2 g) 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 3 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }