Tag Archives | dragonsås

Belgien är ett av Europas stora matländer!

När vi i Sverige talar om vilka länder som gör den godaste maten står nog striden ofta mellan Frankrike och Italien. Det är dock ett land vi ofta glömmer – Belgien. Där görs kanske inte de mest raffinerade rätter man kan tänka sig, men jag tror sällan jag varit i ett land där kvaliteten på […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kyckling med dragonsås

”Poulet a l’estragon”, kyckling med dragonsås, är en av många favoriter från tiden i Belgien. Här är min version av receptet. Snåla inte med såsen, den är försvinnande god! Ingredienser till 4 personer 900 gr kycklinglår med ben 1 fond du chef Chicken (eller annan kycklingfond) 1 msk beurre manié (lika delar smör och mjöl […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Chokladkaka med dragonsås

Den franska dragonen ger ett frisk stick av anis när man biter i den. Denna skärpa gör att såsen gjord på fransk dragon kontrasterar väl till både chokladkaka och en fruktsallad. Att det blir så snyggt med ljusgrön sås till brun chokladkaka är ett extra plus. Chokladkaka 2 ägg 3 dl strösocker 125 g smält […]

Läs mer Kommentarer { 0 }