Tag Archives | dessert

Calvadosbomb – en chokladtårta du inte glömmer

Calvadosbomb är en chokladtårta som inte går av för hackor! Ingredienser: 1 tårta 425 g mörk choklad, 70% 250 g smör 5 ägg 4 msk socker 2,5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1,25 dl grädde Calvados, efter smak Gör så här: 1. Smält smöret och blanda i 300 g av den hackade chokladen. Rör runt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lingonmousse

Efter alla sötsaker som man äter under julhelgen så kan det vara gott med en lite friskare dessert. Denna underbara lingonmousse kommer från kokboken Julens söta saker, (Votum & Gullers förlag, 2014) och receptet är gjort av Therésia Ernborg. Hennes ord om lingonmoussen: ”Den här lätta och syrliga moussen är alldeles fantastisk som tårtfyllning eller alternativ till […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Chokladfondant med apelsincurd & kanderade pistagenötter

Chokladfondant är en perfekt avslutning på en utsökt nyårsmiddag – den är som sammet för själen. Det här är ett recept som fungerar utmärkt att förbereda. Gör curden, nötterna och fondantsmeten kvällen före. Häll upp smeten i formar och förvara i kylen. Grädda fondanten strax före servering! 30min 4 portioner 75 g mörk choklad 50 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Såser till glass och frozen yoghurt

Glass och frozen yoghurt är alltid gott som dessert. Ett enkelt sätt att variera rätten är genom att välja olika såser till glassen. Här kommer fyra olika såser från kokboken Frozen Yoghurt (Pagina förlag, 2014). Läs mer om boken i Hanna Azelius recension. De fyra såserna är chokladsås, hallonsås, kolasås och jordgubbssås. CHOKLADSÅS 500 g sås motsvarande […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Frozen yoghurt med kakdeg

En oemotståndlig frozen yoghurt med kakdeg som passar precis lika bra en varm sensommardag som en regnig höstdag uppkurad i soffan. Frozen yoghurt naturell 500 g naturell yoghurt 2 dl vispgrädde 80 g strösocker Kakdeg 125 g smör, normalsaltat 50 g strösocker 50 g rörsocker 175 g vetemjöl 1 ägg 60 g hackad choklad 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Cheesecake à la it mylk

I butiken it mylk i Frankrike gör de sin glass eller andra läckerheter som cheesecake på yoghurt naturell eller smaksatt yoghurt utan fett. Glassen garneras sedan med olika toppingar: färska frukter och bär, kolakross, minimacaroner, frukt- och bärkompotter, crumble, granola… I boken Frozen Yoghurt (Pagina förlag, 2014) har de delat med sig av sina recept, läs gärna Hanna Azelius […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Frozen yoghurt – perfekt i sommarvärmen

När jag såg boken ”Frozen Yogurt” ligga på köksbordet blev jag nyfiken på den. Jag har hört mycket om Frozen Yogurt och sett många bilder på instagram. Jag öppnade boken och såg några recept som jag ville testa direkt. Ett av dem var Frozen Yogurt kola med churros, om man är en churros-älskare som jag […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Marängtårta med citron

I denna marängtårta med citron kommer citronsmaken från lemoncurd som man köper färdig. Detta gör tårtan relativt lättlagad. Frisk citrongrädde möter söt och frasig maräng. Kan det bli godare? 14 BITAR BOTTEN: 100 g rumsvarmt smör 1 1⁄2 dl strösocker 5 äggulor 4 msk mjölk 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver MARÄNG: 5 äggvitor 2 1⁄2 dl […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Helgmeny: Dessert med browniekaka med vit choklad och chokladsås.

Browniekaka med vit choklad, chokladsås, körsbärskompott och kanderade clementinskal – man blir lycklig bara man hör det om man som jag älskar choklad! Receptet ingår i en trerättersmiddag som är tagen från kokboken Allt om Mat & Vin (Norstedts förlag, 2013), läs vad de skriver om rätten: Den mörka, lite bittra chokladkakan får sötma av vit choklad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vaniljsemifreddo med limebär och havresmul

Semifreddo som betyder halvfrusen på italienska är en italiensk glassdessert. Man vispar grädde och ägg och fryser det under några timmar. Ibland så måste vi bara unna oss det där lilla extra och inte titta så styvnackat på kaloriintaget! Detta recept på semifreddo kommer från kokboken Allt om Mat & Vin som kom ut hösten 2013. Så […]

Läs mer Kommentarer { 0 }