Tag Archives | bröd

Äppelbröd från Kivik

Äppelbröd – ett underbart gott och lättlagat bröd! Allra godast blir det om du använder svenska äpplen. Receptet kommer från Kiviks Musteri. Ingredienser: 1 bröd 2 dl havregryn 5 dl vetemjöl, rågmjöl eller dinkelmjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 2 tsk bikarbonat 1-2 st tärnade äpplen salt 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt 3 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En fräsch vårsoppa – salmorejo

Ett tips på en god vårsoppa är salmorejo. Salmorejo är en soppa gjord på tomat, bröd, olja, vitlök och vinäger. Det är en släkting till gazpacho men är krämigare och mjukare i smaken. Salmorejo kommer ursprungligen från Andalusien i södra Spanien. Soppan serveras kall och garneras ofta med spansk serranoskinka och hårdkokt ägg. Den har […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Köpingebrobröd

På fälten kring Köpingebro på Österlen odlas rotfrukter av många slag. I detta recept får några av rotfrukterna sätta sin prägel på bröden. De olika degarnas färger inspirerar till stordåd på bakbordet. Receptet ger två härliga bröd, men degen kan givetvis också bakas ut på andra sätt. Köpingebrobröd 50 g jäst 5 dl mjölk ¾ […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Oemotståndliga frukostbullar

Ibland är det härligt att lyxa till frukosten och jag tycker att det är något speciellt med just hembakat bröd. Det finns ju många goda bröd och frukostbullar att köpa i butiker och bagerier men om man gör sig besväret att baka själv så luktar det ju dessutom så gott och hemtrevligt i köket. Det […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lättlagat grovt bröd

Ett lättlagat, grovt och gott bröd som du bakar snabbt genom att bara röra ihop ingredienserna. Det innehåller bikarbonat och behöver därför inte jäsa. Brödet som innehåller alla möjliga nyttigheter passar både som frukostbröd och till maten. Det går utmärkt att frysa. 2 bröd Ingredienser 6,5 dl grahamsmjöl 1 dl fullkornsvetemjöl 2 dl rågkross 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Focaccia

Focaccia är ett typiskt italienskt bröd som ofta smaksätts med oliver, soltorkade tomater och färska örter. Focaccia bakas enkelt i långpanna. Vill du smaksätta brödet med olika kryddor kan du dela upp det i flera bitar innan du gräddar det – eller så gör du det enkelt för dig och gräddar två stora plåtar och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }