Tag Archives | brännvin

Saffran- och koriandersnaps

0,5 g saffran 20 korianderfrön 2 tsk ljust muscovadosocker 50 cl brännvin Blanda saffran och korianderfrön med brännvinet. Låt blandningen dra i en dryg vecka. Sila och tillsätt muscovadosockret. Det går alldeles utmärkt att odla saffran på våra breddgrader. de små krokuslökarna planteras i slutet av juli och i oktober tittar bladen upp. Ytterligare en […]

Läs mer Kommentarer { 2 }

Hösthallonsnaps och likör med rosmarin

Det blir nästan osannolikt vackert med de djupröda hallonen och den gröna rosmarinkvisten när brännvinet hälls på. Smaken är lika ljuvlig, för att inte tala om biprodukterna. När snapsen är färdig och blandningen är silad kan du koka upp hallonen med lite socker och vatten. Passera genom en sil så får du en varm hallonsås […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Hasselnötslikör

Det är lycka att en oktobermorgon med klar och krispig luft gå ut och leta nötter. Sammetslena gömmer de sig i det daggfuktiga gräset, väl kamouflerade bland nedfallna löv. Hur många har trillat ned sedan förra gången vi var här och letade? Godast blir det om du knäcker kärnorna direkt och sätter likören på färska […]

Läs mer Kommentarer { 0 }