När jag och min man var med goda vänner och reste i Yttre Hebriderna så serverades vi denna dessert: Sticky Toffee Pudding. En nyhet för mig som har allt en dessertälskare kan önska. En härlig kombination av salt och sött som ofta serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Vi fick puddingen serverad med ovispad vispgrädde, även det […]
Tag Archives | Björn Frantzén
Kan snabbmat bli bättre än med Lobster Roll?
För några år sedan var jag i Boston i USA. När jag och min väninna skulle gå och äta lunch ”snubblade” vi över denna fenomenalt goda och lyxiga snabbmat – lobster roll. Massvis med nykokt hummer i ett korvbröd, serverat med nylagade chips. En ”enkel” lunch som knappast kan bli mycket godare. Med detta i gott minne […]
Gör din oxsvanslasagne på burk
Detta frestande recept på oxsvanslasagne kommer från den trevliga kokboken The Flying Elk – Gastropub by Björn Frantzèn (Norstedts, 2016). Där väljer de att tillaga och servera oxsvanslasagnen på burk, ett roligt alternativ. Det går naturligtvis lika bra att göra lasagnen i en vanlig form om man föredrar det. Att lasagne är mäkta populärt är väl ingen nyhet. På the […]
Julklappstips i november?
Julklappstips redan i november? Nu har de fått fnatt på Smak för mat tänker du kanske. Men många har vi väl ambitionen att i år ska jag börja köpa julklapparna i tid, och dessutom så rusar tiden bara iväg. Innan man vet order av så är det bara en vecka kvar till jul. Så för […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...