Tag Archives | bildspel

På grillen i dag: kamben

  Helgen som gått har erbjudit fantastiskt sommarväder. Vad passar då bättre än att sätta fart på grillen? Vi använder sedan några år gasolgrill. Jag vet att de finns de som anser att det inte är på riktigt om man inte grillar på ”hederlig” kolgrill, men vi tycker att gasolgrillen är nog så bra. En […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rabarbersnaps – en primör på flaska

En av våra älskade primörer, rabarbern, ger en mycket god och vacker snaps. Smaken och doften av den syrliga rabarbern är frisk och vårlig. Tjusningen är att bara använda de späda stjälkarna på våren. Ett tips är dock att sätta ett par satser. Detta är en snaps som kommer att röna stor uppskattning i bekantskapskretsen! […]

Läs mer Kommentarer { 2 }

Bookmaker Toast

Förra fredagen var vi där igen! Jag och mina döttrar satt och diskuterade vad vi skulle äta till middag. Det skulle bara bli vi tre, så det borde vara lätt att bestämma måltid, men icke. Pasta sa Emma, näe sa jag och Hanna. Kycklingsallad tyckte Hanna men det vill inte Emma. Kött sa tjejerna, inte […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laxpaj med smak av sommar

Laxpaj är en lättlagad och fräsch sommarrätt som passar bra både som huvudrätt och på buffébordet. Som huvudrätt räcker pajen till 4-5 personer. Pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g kallt smör 1 ägg 1-2 msk kallt vatten Kör snabbt samman mjöl och smör i en matberedare. Blanda ner ägg och vatten. Kavla ut pajdegen och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morotsbröd

Recept på morotsbröd från Gunnarshögs gård. Ingredienser till 2 bröd 25 gr jäst 5 dl vatten (37º) 2 msk kallpressad rapsolja 1 dl brödsirap 10 dl mjöl ”fyra sädesslag” 5 dl vetemjöl 1 dl linfrö 5 dl rivna morötter 2 tsk salt Gör så här: Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sommarsallad med mynta

En sallad som för tankarna och smaklökarna till mellanöstern. Du kan variera grönsakerna efter vad du tycker om och har hemma. Det är bara att hacka grönsakerna fint och blanda med färska örter, en god olivolja, salt och peppar. En härlig sommarsallad som passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk, fågel – ja, till det […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rapsolja, Sveriges svar på olivolja!

På våren känner man igen Skåne på dess gula fält. Rapsen blommar för fullt. Ett gul/grönt lapptäcke kan ses från ovan. Synen av det gula har blivit alltmer spridd under åren. Influenser från södra Europa har fått oss att i allt större omfattning använda olivolja i Sverige. Men även om vi nu använder mycket olivolja […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morotskaka

Recept på morotskaka från Gunnarshögs gård. Ingredienser Kakan 2 ägg 2 dl strösocker 1,5 dl kallpressad rapsolja 50 gr hackad mandel eller nötter 3 dl finrivna morötter 1 3/4 dl vetemjöl 1 tsk kanel 1 tsk bakpulver Topping 100 gr smör 150 gr philadelphiaost 3 dl florsocker rivet skal och saft av 1/2 citron 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Blandad sallad med pinjenötter och parmesan

Receptet på salladen kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Ingredienser till 4 personer 1 påse färdig salladsblandning 1/2 ask rucolasallad 10 cocktailtomater 1/2 dl pinjenötter 75 gr färsk parmesan Dressing 1/2 dl kallpressad smaksatt rapsolja, citron 1 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar Gör så här: Dela cocktailtomaterna i halvor. Torrosta nötterna hastigt i het […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Minipizzor med mozzarella och spickeskinka

Receptet på dessa läckra minipizzor har vi fått från Gunnarshögs Gård på Österlen. Ingredienser till 12 st Deg: 25 g jäst 5 dl vatten, 37 º 1⁄2 dl kallpressad rapsolja 1 vitlök 8-9 dl vetemjöl 4 dl durummjöl 2 tsk salt Fyllning: 200 gr mozzarella, riven 3 stora tomater 1 dl kallpressad rapsolja med basilikasmak Salt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }