Tag Archives | bildspel

Morotsbröd

Recept på morotsbröd från Gunnarshögs gård. Ingredienser till 2 bröd 25 gr jäst 5 dl vatten (37º) 2 msk kallpressad rapsolja 1 dl brödsirap 10 dl mjöl ”fyra sädesslag” 5 dl vetemjöl 1 dl linfrö 5 dl rivna morötter 2 tsk salt Gör så här: Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sommarsallad med mynta

En sallad som för tankarna och smaklökarna till mellanöstern. Du kan variera grönsakerna efter vad du tycker om och har hemma. Det är bara att hacka grönsakerna fint och blanda med färska örter, en god olivolja, salt och peppar. En härlig sommarsallad som passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk, fågel – ja, till det […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rapsolja, Sveriges svar på olivolja!

På våren känner man igen Skåne på dess gula fält. Rapsen blommar för fullt. Ett gul/grönt lapptäcke kan ses från ovan. Synen av det gula har blivit alltmer spridd under åren. Influenser från södra Europa har fått oss att i allt större omfattning använda olivolja i Sverige. Men även om vi nu använder mycket olivolja […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morotskaka

Recept på morotskaka från Gunnarshögs gård. Ingredienser Kakan 2 ägg 2 dl strösocker 1,5 dl kallpressad rapsolja 50 gr hackad mandel eller nötter 3 dl finrivna morötter 1 3/4 dl vetemjöl 1 tsk kanel 1 tsk bakpulver Topping 100 gr smör 150 gr philadelphiaost 3 dl florsocker rivet skal och saft av 1/2 citron 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Blandad sallad med pinjenötter och parmesan

Receptet på salladen kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Ingredienser till 4 personer 1 påse färdig salladsblandning 1/2 ask rucolasallad 10 cocktailtomater 1/2 dl pinjenötter 75 gr färsk parmesan Dressing 1/2 dl kallpressad smaksatt rapsolja, citron 1 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar Gör så här: Dela cocktailtomaterna i halvor. Torrosta nötterna hastigt i het […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Minipizzor med mozzarella och spickeskinka

Receptet på dessa läckra minipizzor har vi fått från Gunnarshögs Gård på Österlen. Ingredienser till 12 st Deg: 25 g jäst 5 dl vatten, 37 º 1⁄2 dl kallpressad rapsolja 1 vitlök 8-9 dl vetemjöl 4 dl durummjöl 2 tsk salt Fyllning: 200 gr mozzarella, riven 3 stora tomater 1 dl kallpressad rapsolja med basilikasmak Salt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Maräng och sufflé

I min familj är vi lite dåliga på att göra desserter. Ofta fokuserar vi på förrätt och varmrätt men glömmer bort desserten. Då händer det att barnen muttrar lite. Men de har den goda smaken att ta saken i egna händer. En god förutsättning till detta har min pappa lagt grunden för. När mina föräldrar […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Örtpaj med skinka

Örtpaj med skinka är en fräsch sommarlunch men den passar också bra som mysig måltid en kulen kväll övriga delen av året. Eva på Österlenkryddor tipsar om att blanda flera sorters örter som ger pajen en ovanligt god smak. Det fungerar bra med både färska och torkade kryddor. Som huvudrätt räcker pajen till 4-5 personer. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }