Tag Archives | Bengt Johan Appelgren

Lax- och kycklingburgare

Att blanda lax och kyckling är inget nytt, men lite bortglömt nuförtiden. Det är synd för det är en mycket bra kombination. Receptet kommer från Bengt Johan Appelgrens utmärkta kokbok Färs, (Pagina Förlag, 2015). Gör som Bengt Johan Appelgren gör, mal all färs själv, resultatet blir så mycket bättre. Och man vet exakt vad man sedan […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färserad lammbringa med rostade rotsaker

Detta recept på färserad lammbringa kommer från Bengt Johan Appelgrens nya kokbok Färs, (Pagina Förlag, 2015). Du kan läsa mer om boken här. Receptet är för 8 personer. Tillagningstis, 2 timmar   Ingredienser: 1 hel lammbring eller tunnbringa, 5-7 % fett, urbenad 600 g kalvytterfilé, 3-4 %, eller liknande (till färsen) 20 g hackad bladpersilja 4 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färs – nytt i kokbokshyllan

Jag har i handen en pinfärsk bok – Färs av Bengt Johan Appelgren (Pagina förlag, 2015). Det är inte första gången (och sannolikt inte heller sista) vi ser en kokbok i detta ämne i bokhandelns avdelning för mat. Min första tanke var om han verkligen kan komma med något nytt. Och svaret är tveklöst Ja! […]

Läs mer Kommentarer { 0 }