Att blanda lax och kyckling är inget nytt, men lite bortglömt nuförtiden. Det är synd för det är en mycket bra kombination. Receptet kommer från Bengt Johan Appelgrens utmärkta kokbok Färs, (Pagina Förlag, 2015). Gör som Bengt Johan Appelgren gör, mal all färs själv, resultatet blir så mycket bättre. Och man vet exakt vad man sedan […]
Tag Archives | Bengt Johan Appelgren
Färserad lammbringa med rostade rotsaker
Detta recept på färserad lammbringa kommer från Bengt Johan Appelgrens nya kokbok Färs, (Pagina Förlag, 2015). Du kan läsa mer om boken här. Receptet är för 8 personer. Tillagningstis, 2 timmar Ingredienser: 1 hel lammbring eller tunnbringa, 5-7 % fett, urbenad 600 g kalvytterfilé, 3-4 %, eller liknande (till färsen) 20 g hackad bladpersilja 4 […]
Färs – nytt i kokbokshyllan
Jag har i handen en pinfärsk bok – Färs av Bengt Johan Appelgren (Pagina förlag, 2015). Det är inte första gången (och sannolikt inte heller sista) vi ser en kokbok i detta ämne i bokhandelns avdelning för mat. Min första tanke var om han verkligen kan komma med något nytt. Och svaret är tveklöst Ja! […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...
52 helger
Allt om mat
bildspel
chili
choklad
dessert
Eva Olsson
fest
festmat
fisk
färskpotatis
förrätt
getost
grilla
grillat
Jordgubbar
Kiviks musteri
kokbok
koriander
kyckling
kött
lax
lchf
Leif Mannerström
Lisa Lemke
Louise Johansson
lättlagat
mat
mynta
oliver
pasta
Per Morberg
recept
sallad
sill
Smak för mat
snaps
sommarmat
Tareq Taylor
tillbehör
tävling
vegetarisk mat
vegetariskt
vin
Österlenkryddor
Etiketter
52 helger
Allt om mat
bildspel
chili
choklad
dessert
Eva Olsson
fest
festmat
fisk
färskpotatis
förrätt
getost
grilla
grillat
Jordgubbar
Kiviks musteri
kokbok
koriander
kyckling
kött
lax
lchf
Leif Mannerström
Lisa Lemke
Louise Johansson
lättlagat
mat
mynta
oliver
pasta
Per Morberg
recept
sallad
sill
Smak för mat
snaps
sommarmat
Tareq Taylor
tillbehör
tävling
vegetarisk mat
vegetariskt
vin
Österlenkryddor