Tag Archives | Åsa Swanberg

Sillens säkra plats på julbordet

Sillen har en given plats på julbordet. Löksill, senapssill men även någon nykomling ska finnas med varje år, tycker jag. Här bjuder Åsa Swanberg på flera spännande julvarianter. Lingon- och enbärssill Lag 1 dl ättiksprit, 12 % 2 dl socker 3 dl vatten Smaksättning 1 burk inläggningssill (à 420 g) 1/2 rödlök 5 torkade enbär […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Adventskrans med saffran

När järnspisen introducerades i de svenska hushållen på 1800-talet kunde fler börja baka. Och vad bakade man helst då? Jo, vetebullar, gärna med saffran. För att det smakade gott, blev vackert eller för att det gav status åt familjen? Ingen vet, men nu har det blivit jultradition. Ingen lucia utan saffransbullar. Här bjuder Åsa Swanberg […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vinterns goda med glögg och snittar

Dags att njuta av advent Hur överlever man när vintern och mörkret kommer krypande? Ett sätt är att hejdlöst ge sig hän åt att tända ljus, pynta med vackra blommor och framför allt laga god mat. Om du uppskattar advent och tycker om att njuta lite extra i vintermörkret så är boken Vinterns goda av […]

Läs mer Kommentarer { 0 }