Tag Archives | äpple

Äpple- och enbärssill

Margareta bjuder på äpple- och enbärssill Sillinläggningar går att variera i det oändliga och det är kul att prova sig fram och hitta sina egna. På hösten när äpplena har mognat är det trevligt att använda dem tillsammans med sillen. Lag 1 dl ättika (12%) 2 dl vit sirap 0,5 dl gin 2 msk enbär […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kärnhusets äppelkaka

Det här är receptet på en riktigt skånsk äppelkaka – i modern tappning. Receptet är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med sig av denna favorit! Ingredienser kakbotten: 2 ägg 60 g kallt smör 1 dl socker 1,3 dl vetemjöl ca 1 tsk […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Flädergravad lax med färskpotatis och äppelsås

Jag tycker fläder smakar svensk sommar och tillsammans med lax kan det knappast bli mycket bättre! Att grava lax kan verka lite krångligt men låt dig inte avskräckas. Här bjuder vi på ett lättlagat recept från Kiviks Musteri. Äppelsåsen är pricken över i:et. Ingredienser lax: 1 kg laxfilé 2 dl koncentrerad fläderblomsdryck med citron (från […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Krämig äppelsås som passar till mycket

Äpplen är kanske inte det första man tänker på när man ska göra sås, men det är en frisk ingrediens som ger lite tuggmotstånd i såsen. Prova gärna att servera äppelsås till kyckling, lax eller fläskfilé. Den krämiga såsen passar till det mesta. Recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äppelrulle

Äppelrulle är en lättlagad äppeldessert som skapats av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Russinen ger en god sötma åt desserten. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er av receptet! Ingredienser: ca 10-12 personer 1 stort smördegsark (gastro) 5 klyftade äpplen 3-4 dl äppelkräm (t ex Kiviks Äppelkräm) 1 dl russin […]

Läs mer Kommentarer { 0 }