Det här är receptet på en riktigt skånsk äppelkaka – i modern tappning. Receptet är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med sig av denna favorit! Ingredienser kakbotten: 2 ägg 60 g kallt smör 1 dl socker 1,3 dl vetemjöl ca 1 tsk […]
Tag Archives | äppelkaka
Äppelrulle
Äppelrulle är en lättlagad äppeldessert som skapats av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Russinen ger en god sötma åt desserten. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er av receptet! Ingredienser: ca 10-12 personer 1 stort smördegsark (gastro) 5 klyftade äpplen 3-4 dl äppelkräm (t ex Kiviks Äppelkräm) 1 dl russin […]
Mor Gunnels äppeldessert
Mor Gunnels äppeldessert är en klassisk äppelkaka och receptet är skapat av Gunnel Åkesson, mor till Kristina Levinsson och Bengt Åkesson som är fjärde generationens ägare av Kiviks musteri. Ingredienser fyllning: 6-8 äpplen tex Gravensteiner eller Belle de Boskoop 0,5 dl vatten 1,5 dl socker Ingredienser kaksmet: 1,5 dl socker (125 g) 100 g smör […]
Skånsk äppelkaka med mynta och koriander
Vem kan motstå en riktig skånsk äppelkaka? Är man dessutom förtjust i gås så är den här varianten av äppelkaka från Österlenkryddor en perfekt avslutning på gåsamiddagen och Mårtensafton! Men i väntan på hösten så avsluta sommaren och njut av den svenska äppelskörden. Receptet räcker till 4-6 personer. 4-6 äpplen, gärna syrliga 2 dl skorpmjöl […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...