Tag Archives | Annika Mogensen

Fetaostfyllda dadlar

Fetaostfyllda dadlar är ett riktigt gott tilltugg så här i juletider. Fetaosten och rosépepparna bryter fint mot den söta frukten. Prova det gärna till glögg med saffran och clementiner. Ingredienser: ca 25 dadlar rosépeppar 100 g fetaost 1 msk matlagningsyoghurt balsamvinäger salt och peppar Gör så här: 1. Ta ut kärnorna ur dadlarna genom att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En värmande glögg lika vacker som god

Glögg är en självklar del av det svenska julfirandet, liksom adventsljus, pepparkakor och sill. Dessutom är det oerhört sympatiskt med något som är riktigt säsongsbetonat. För vem skulle få för sig att dricka glögg vid valborgmässoafton eller till kräftorna? Det finns en mängd olika sorters glögg (sök på glögg på systembolaget.se och du får 87 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Stärkande frukost

Gröt och müsli När jag var yngre tyckte jag gröt var fulllständigt vämjeligt men i vuxen ålder upptäckte jag både fullkornsvälling och gröt. För håll med om att det lägger sig som bomull i magen och ger en mycket skön mättnadskänsla. På sommaren är det gott att variera sig och då kommer müslin åter fram. Gröt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }