Tag Archives | Anne Aobadia

Pippi på kyckling – Poulet au four

Poulet au four Helstekt kyckling är bland det godaste kokboksförfattaren Anne Aobadia vet. Det smakar söndagsmiddag utan att man behöver anstränga sig och sköter sig själv i ugnen. Ju större fågel desto bättre. 6 portioner 1 stor gårdskyckling på minst 1 ½ – 2 kg salt, peppar Mapuche Fire (Herbaria) 100 g smör 1 citron, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pajernas paj med spenat och chèvre

Anne Aobadia bjuder på finfin smakkombo – paj med spenat och chèvre! Spenat är en supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost! 6 portioner Pajbotten 3 dl mandelmjöl ½ dl skalade sesamfrön 1 msk kruskakli 1 msk psylliumfröskal, malda ½ tsk salt 40 g smör 1 ägg Äggstanning […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i Anne Aobadias auberginegratäng med lök och fetaost! Slår även en vanlig potatisgratäng. 4-6 portioner 2 auberginer, 800 g 3-4 gula lökar 2 msk olivolja eller smör till stekning 1 paket fetaost, 150 g 1 tsk mynta, torkad 1/2 dl persilja, finhackad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Snöade in på LCHF av en slump

Det är inte varje dag man får göra ogenerad reklam för sin kokbok! Jag passar på när Smak för mat ber mig att skriva om ”Matkärlek – Laga gott och naturligt med LCHF”. Det är mitt förstlingsverk som kokboksförfattare. Trots att jag lagat mat sedan barnsben och brukar beskriva mig själv som en passionerad hemmakock […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Matkärlek – den enda sanna kärleken?

Är det någon som kunnat undgå att höra talas om LCHF? Jag har aldrig intresserat mig för olika bantningsmetoder och min uppfattning om LCHF var tidigare att man skulle leva på kött, fisk och vispgrädde för att på något underligt sätt rasa i vikt. Men vid en närmare granskning insåg jag att det i stället […]

Läs mer Kommentarer { 0 }