Tag Archives | Andreas Froebrich

Ostspätzle med råkostsallad

Från Andreas Froebrich nya kokbok Sehr Gut! Den goda tyska maten, (Massolit Förlag, 2015) har vi hämtat detta recept på ostspätzle med tillhörande råkostsallad. Läs mer om boken här. Andreas Froebrich är född i gamla Östtyskland men lever sedan några år i Sverige. KÄSESPÄTZLE – OSTSPÄTZLE Pasta på tyska. Man gör en lös pastadeg på mjöl, vatten, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ölmarinerad högrev med inlagda grönsaker

Långkok på högrev hör nästan hösten till. Här ska såväl högreven som de inlagda grönsakerna göras minst dagen innan servering. Högreven ska marineras i 1 dygn +  tolv timmar i ugnen och grönsakerna ska ligga i sin lag minst ett dygn.   BIERBRATEN – ÖLMARINERAD HÖGREV Köttet får marinera i mörkt öl i ett dygn innan […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sehr Gut! Den goda tyska maten

Gillar du tysk mat? Lite mer rustik mat med mycket syrade och picklade grönsaker, då är detta kokboken för dig, Sehr Gut! av Andreas Froebrich, (Massolit förlag, 2015). Andreas Froebrich är född i Leipzig, har arbetat på många stjärnkrogar i såväl Tyskland som Schweiz  och bor sedan några år tillbaka i Sverige. I boken delar han […]

Läs mer Kommentarer { 0 }