Tag Archives | Alsace

Rapport från ett vårblommande Mellaneuropa

Vi tog bilen ner genom Tyskland med destination Alsace. Doften av blommande rapsfält trängde in i kupén och längs vägen kunde vi se lanskapet förändras från tidig vår till försommar med syrener och annat i full blom. Just nu råder det sparrisfeber i såväl Tyskland som Frankrike och många söker sig till vinområdena kring Rehn. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Nu kommer de vita vinerna till sin rätt!

Som klorofyll för våra kroppar i vårsolen Nu när våren är här och solen börjar värma, kommer de vita vinerna verkligen till sin rätt. Friskheten och de rena smakerna speglar säsongen och gifter sig väl med lättare maträtter och tilltugg. Ta till exempel sparrisen där den gröna bildar ett självklart par med Muscat från Alsace […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sugen på en vinresa?

Om du redan tidigare rest runt bland vingårdar, träffat odlare och provat deras viner, vet du hur trevligt det är. Har du ännu inte upptäckt nöjet och tillfredsställelsen i detta äventyr kan vi varmt rekommendera det. Du som har intresse av god mat och dryck kommer sannolikt att ha stort utbyte av en vinresa. Lokala […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vin från Alsace

Vinområdet Alsace är alldeles unikt. Kulturellt råder här en blandning av tyska och franska influenser. Det märks både i maten och på vinerna man framställer. I de många och små byarna längs Route de Vin (Vinvägen) ligger korsvirkeshusen tätt intill varandra. Miljön är slående vacker och inte sällan upplever man sig vara i en sagovärld. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Recept på Tarte flambée

Ingredienser 4 portioner I detta recept på tarte flambée använder jag färdiga torillabröd, en genväg som sparar mycket tid. 4 tortillabröd 1 dl creme fraiche, smetana eller färskost 280 gr bacon eller rökt sidfläsk skuret i tärningar 200 gr munsterost (alternativt gruyère om du tycker att munsterosten är för kraftig i smak) Förgrädda tortillabröden under 1 minut […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Premiärviner

Vad vore en premiär utan bubbel? Mousserande vin finns i en mängd olika varianter med varierande smak, kvalitet och pris. Mest känt är Champagne som noga skyddar sitt varumärke och sätter stolthet i att leverera bubbel med hög kvalitet. Churchill tyckte att Champagne skulle vara kall, torr och gratis. Smaken är förstås olika och att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }