Tag Archives | Allt i en gryta

Smörstekt torsk med ägghack

En lättlagad fiskfavorit när fantasin tryter. Väl värd att lyfta fram ännu en gång. Jag kan bara instämma när kokboksförfattaren Lisa Lemke utropar: Det är inte svårt att laga fisk. Basta! Åtminstone inte om man använder bra råvaror och följer hennes tokenkla recept. Det här är nämligen en stekpannerätt som det ska mycket till för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammtagine

Aromatiska kryddor, söta frukter och mustigt lammkött blir i det här fallet en suverän gastroresa över Gibraltar-sundet till Nordafrika. Tagine är namnet på den typiska nordafrikanska lergodsgrytan med konformat lock men skulle du mot förmodan inte ha en sådan så går det lika bra med en rejäl kastrull eller gryta. Laga gärna grytan någon dag i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Allt i en gryta

Vardagen innebär ofta att man inte har samma tid eller inspiration att komma på vad man ska äta till middag. Jag kan komma på mig själv med att välja rätter som innebär färre moment, mindre hackande och inte lika många köksbunkar som ska diskas. Det är något tilltalande med allt-i-ett-rätter, i synnerhet när man vill […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta alla puttanesca

En klassisk pastarätt som enligt kokboksförfattaren Lisa Lemke sägs ha kommit till bland anställda på 50-talets italienska statliga bordeller, där man mest bara hade konserver att tillgå. Pasta alla puttanesca betyder just ”skökans pasta”. Lisa Lemke berättar att oliver, sardeller, kapris och krossade tomater har kommit att bli säkra stapelvaror hos henne. I det här […]

Läs mer Kommentarer { 0 }