En oväntad vänskap – bulgursallad med saffran och jordgubbar

Foto: Matilda Lindeblad

Foto: Matilda Lindeblad

Den vackert saffransgula bulgurn gör sig utmärkt till söta röda jordgubbar och ostens sälta. Bulgursallad med saffran och jordgubbar kommer garanterat bli ett uppskattat inslag på sommarens middagsbord!

4 portioner

1 msk smör
1⁄2 g saffran
2 dl bulgur
4 dl grönsaksbuljong

OSTKRÄM:
150 g fetaost
1 1⁄2 dl crème fraiche
1 kruka färsk mynta

SALLAD:
1 liter jordgubbar
4 salladslökar
1 gurka
1 dl mandelspån, rostade
1 liter blandad grönsallad
olivolja

GÖR SÅ HÄR:

Smält smöret i en kastrull. Rör ned saffranet och låt fräsa med en stund. Tillsätt bulgurn och häll på buljongen. Låt koka enligt anvisning på förpackningen.

Smula osten och mixa med crème fraiche och grovhackad mynta till en jämn kräm.

Dela jordgubbarna och strimla salladslöken tunt. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Lägg sallad och salladslök på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela bulgur, ostkräm, jordgubbar och gurka på salladen. Ringla eventuellt över lite olivolja.Toppa med mandelspånen.

Sommarmat Arla omslagReceptet kommer från boken Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Läs gärna mer om boken i All inspiration till sommarens semestermat.

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera