En oemotståndlig pestopotatis

Pestopotatis

Pestopotatis – en sommarfavorit

En av mina absoluta favoriträtter när det kommer till färskpotatis. Blandningen av den goda färskpotatisen, örterna och osten gör att man nästan inte kan sluta äta den! Det som är roligt med denna pestopotatis är att den passar till de flesta sommarrätter så passa på att frossa.

4 personer

800 g färskpotatis
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
100 g parmesanost
1 dl god olivolja
1 vitlöksklyfta
några stänk vit balsamvinäger
salt och peppar

  1. Finhacka basilikan och persiljan samtidigt som du kokar färskpotatisen.
  2. Riv osten grovt och blanda den med örterna och ev en pressad vitlöksklyfta. Vitlöken kan bli lite dominerande så det beror ju på om du tycker om smaken eller inte. Jag är mycket förtjust i balsamvinäger så jag brukar droppa i lite i dressingen.
  3. Rör sakta ner oljan och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda dressing och de kokta potatisarna försiktigt så att potatisen inte faller sönder.
Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera