Grekisk sallad en sommardag, kan det bli bättre?

På sommaren vill man ofta äta lite lättare mat. En grekisk sallad är inte bara underbart god en solig sommardag utan även väldigt enkel att tillaga. Har man dessutom sparat kokt färskpotatis från gårdagens middag gör man maten i ett nafs.

Detta recept har vi tagit från Caroline Hofbergs trevliga kokbok Älskade medelhavsmat, (Norstedts förlag 2014). Läs vår recension av kokboken här på Smak för mat.

grekisksallad4

Grekisk sallad med färskpotatis

4 portioner

800 gr färskpotatis
3 msk olivolja
rivet skal och saft av ½ citron
flingsalt
nymald peppar
1 rödlök
200 g coctailtomater
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
1 dl repade oreganoblad

1. Skölj och skrubba potatisen ren. Koka mjuk i lättsaltat vatten och låt ånga av. Dela större potatisar.

2. Blanda potatisen med olivolja, citronskal och -saft, salt och peppar.

3. Skala och skiva löken. Dela tomaterna och bryt osten i grova bitar.

4. Vänd ner lök, oliver, oregano och sist tomater och ost i salladen.

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera