Diablo är en hamburgare med styrka!

Diablo © Hachette Livre (Marabout)

Diablo © Hachette Livre (Marabout)

 

Jag ser mig själv sitta utomhus i solen en varm vårdag. Jag är i goda vänners lag med ett glas rött vin i handen och en Diablo på tallriken framför mig. Visst låter det härligt.

Diablo är en smakrik hamburgare som inte låter skämmas för sig . Den är inte svår att tillaga men eftersom biffarna ska vila i kylskåp i minst 2 timmar så krävs det viss framförhållning.

Ingredienser till 4 burgare

Bröd:
4 hembakta hamburgerbröd eller färdigköpta

Biffar:
500 gr nötfärs
1 finhackad gul lök
några blad hackad bladpersilja
2 tsk Worcestershiresås
1 msk hackad jalapeño
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar

Kryddig sås:
10 gr majonnäs
10 gr crème fraiche
1/2 kruka färsk koriander
6 msk citronsaft
4 finhackade salladslökar
2 msk hackad jalapeño
1/2 tsk cayennepeppar
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Garnering:
200 gr bacon
45 gr cheddar
några blad rucola

BRÖD
Baka bröden enligt receptet under ”Bak- och dessertrecept” eller använd färdigköpta hamburgerbröd.

KRYDDIG SÅS
Blanda alla ingredienserna och kör dem i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

BIFFAR OCH BACON
Blanda alla ingredienserna i en stor bunke. Forma 4 biffar och låt dem stå i minst 2 timmar i kylskåp. Värm en stekpanna, stek baconet cirka 10 minuter tills det är knaprigt. Stek biffarna 3 minuter på varje sida. Lägg cheddarost på varje biff. Täck allt med en stor skål av rostfritt stål eller med en serveringskupa och låt det steka tills cheddarosten smält.

MONTERING
Dela bröden mitt itu och rosta dem 2 minuter under ugnsgrillen. Bred hälften av den kryddiga såsen på underdelarna och överdelarna av bröden. Montera sedan hamburgarna enligt följande: Brödunderdel, biff med ost, bacon, rucola och resten av den kryddiga såsen. Avsluta med att lägga på överdelarna av bröden.

hamburger gourmetÄr du intresserad av fler hamburgerrecept så har vi tidigare publicerat ett recept på en fiskburgare – Cab och ett recept på en hamburgare med Feta. Dessa tre burgarrecept samt receptet på hamburgerbröd kommer alla från kokboken Hamburger Gourmet, (Pagina Förlags AB, 2013). Om du vill läsa mer om boken, läs då vår recension här på Smak för mat.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera