Deliciously Ella

Ella Woodward, en före detta fotomodell drabbades plötsligt av en allvarlig sjukdom och hennes liv ändrades radikalt. Hon blev helt orkeslös, var mer eller mindre sängliggande och apatisk. Hon hade drabbats av en relativt ovanlig sjukdom POTS, som bryter ner det autonoma nervsystemet. Efter att ha ordinerats många olika sorters mediciner utan resultat tog hon saken i egna händer. Hennes lösning på problemet var att ändra sin kost och livsstil radikalt.

Ella Woodward gick från ett ”godismonster” som aldrig åt frukt eller grönsaker till att bli glutenfri vegan, från en ytterlighet till en annan. Hon hade bara ett litet problem, hon kunde inte laga mat! Efter att ha ätit i princip samma sak dagligen i tre månader, under vilken tid hon upptäckte att hon så sakteliga började må bättre, bestämde hon sig för att fördjupa sig i den nya kosten. Det var nu som Ella Woodward startade sin blogg: Deliciously Ella.

Efter arton månaders bloggande hade Deliciously Ella över fem miljoner besökare! Men än viktigare var att efter två år som glutenfri vegan så kunde hon sluta med alla mediciner och hon känner sig numera helt frisk.

Bloggen Deliciously Ella har nu resulterat i en  bok med samma namn (Massolit Förlag 2016). Här är Ella Woodwards bästa råd:

…börja med små förändringar – bara att lägga till en portion frukt eller grönsaker per dag gör stor skillnad. Lite sötpotatisklyftor eller guacamole är hur gott som helst till den vanliga maten, och dessutom så himla enkelt att göra. Att blanda till en smoothie på morgonen är också ett bra först steg.

Deliciously-Ella1

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera