De bloggar om bakning

Såväl Linda Andersson som Fredrik Nylén älskar att baka. Och de bloggar båda framgångsrikt om sin bakning. Linda bakar mycket matbröd och Fredrik bakar fikabröd och kakor. Nu har deras bloggande resulterat i varsin bok om bakning: Lindas Matbröd och Fredriks fika (Båda böckerna är utgivna av Bokförlaget Semic, 2016).

lindasmatbrodLinda Andersson bakar matbröd av alla de slag. Hennes blogg, Lindas bakskola, är en av Sveriges mest populära bakbloggar. Och hon ger oss där allehanda råd på hur man når bästa resultat när man bakar.

I såväl sin blogg som i den nya kokboken ger hon oss tydliga steg-för-steg-instruktioner. Detta illustreras inte sällan med bilder som visar de olika stegen. Allt för att vi inte ska misslyckas med bakningen. I boken delar Linda Andersson med sig av sina mest populära och efterfrågade recept. Här finns recept på kavring, hönökaka, rågsiktskakor och digestivekex bland mycket annat.

Som bör finns här gott om råd och också en liten ”felsökningguide” om man mot all förmodan inte lyckas helt med bakningen!

fredriksfikaFör många är kanske Fredrik Nylén mest känd från TV-programmet Hela Sverige bakar, där han kom på en mycket hedrande 2:a plats. Han lägger här tyngdvikt på allt sött och gott som serveras på fikabordet. Här finns recept på massor av kakor, pajer, tårtor och bullar.

Även i Fredrik Nylénsbok finns det lite råd och tips att tänka på vid bakningen. Hans viktigaste råd? Kanske är det: Gör kakorna små, så får man ta två!

Ett av Fredriks stora intressen, förutom bakningen, är att fotografera. Så här i sin nya kokbok har han lyckats kombinera sina intressen, han har tagit samtliga fotografier i boken förutom de han är med på själv.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera