Chokladkaka med dragonsås

chokladkaka, dragonsåsHDen franska dragonen ger ett frisk stick av anis när man biter i den. Denna skärpa gör att såsen gjord på fransk dragon kontrasterar väl till både chokladkaka och en fruktsallad. Att det blir så snyggt med ljusgrön sås till brun chokladkaka är ett extra plus.

Chokladkaka

2 ägg
3 dl strösocker
125 g smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
eventuellt 1/2 dl blått vallmofrö

Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det smälta smöret och mjölet blandat med kakao och vaniljsocker.

Häll i en form med löstagbar kant. Grädda i 150 grader ca 35 minuter.

Detta är en kaka som ska vara lite tung och kladdig. Kakan får spännande konsistens om man tillsätter blått vallmofrö tillsammans med mjölet.

Dragonsås

2 dl repade blad av färsk fransk dragon
2 msk florsocker
1-2 msk vatten
2 dl crème fraiche

Kör blad, florsocker och vatten i en mixer till en slät smet. Den ska bli helt slät och ärggrön. Rör ner blandningen i crème fraichen. Smaka eventuellt av med ytterligare florsocker.

Receptet kommer från Österlenkryddor.

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera