Chef

chef1

Denna film av Jon Favreau, som också är huvudrollsinnehavare, handlar om den välrenommerade chefskocken Carl Casper. Hans privatliv är lika bedrövligt som hans möjlighet att utveckla sin artistiska sida som kock.

När en kritiker (Oliver Platt) kommer till restaurangen vill Carl Casper göra en ny inspirerande meny men detta förhindrar restaurangägaren (Dustin Hoffman). Det hela slutar med en svidande kritik vilket leder till att Casper skäller ut kritikern inför gästerna. Naturligtvis har en av gästerna filmat hela scenen och  lägger ut Caspers utbrott på nätet och Caspers karriär verkar slut.

När hans exfru (Sofia Vergara) erbjuder honom möjligheten att börja om från början med en food truck tar han chansen. Tillsammans med en förre detta kollega och sin son åker han med food trucken genom USA och erbjuder förvisso ”enklare” mat, men mat som ger Casper tillbaka hans passion för matlagning.

För alla oss matintresserade personer är matlagningsscenerna ett plus. Ett gott råd är att inte vara hungrig när man ser denna film. Matlagningsscenerna är verkligen aptitretande på alla sätt. Men även utan dessa så är denna stjärnspäckade fell good-film klart sevärd.

 

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera