Calvadosbomb – en chokladtårta du inte glömmer

Foto: Anette Odelberg

Foto: Anette Odelberg

Calvadosbomb är en chokladtårta som inte går av för hackor!

Ingredienser:

1 tårta

425 g mörk choklad, 70%
250 g smör
5 ägg
4 msk socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1,25 dl grädde
Calvados, efter smak

Gör så här:

1. Smält smöret och blanda i 300 g av den hackade chokladen. Rör runt tills allt smält. Häll i en skvätt Calvados. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och bakpulver. Häll sist i chokladblandningen och blanda samman allt.

2. Under tiden smälter du 125 g choklad i 1,25 dl grädde samt lite Calvados efter smak (detta kan ökas på om du vill ha ett tjockare lager på kakan).

3. Hälls smeten i en smörad och bröad form. Bakas i ugnen på ca 150-175 grader i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.

appletradBSRecept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Vi tackar Kiviks Musteri för att de delar med sig av receptet!

Print Friendly

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar