Broccoli- och avocadosallad

Deliciously-Ella1Detta recept på på broccoli- och avocadosallad kommer från Ella Woodwards kokbok Deliciously Ella, (Massolit Förlag, 2016). Läs mer om kokboken här på Smak för Mat. Ella Woodward är sedan några år glutenfri vegan och hon har en blogg, Deliciously Ella, med drygt 5 miljoner följare.

 

Den här salladen är ett favoritrecept på bloggen och receptet är dessutom ett av mina allra första. Det är enkelt och okomplicerat och låter verkligen de läckra ingredienserna och deras raffinerade textur tala för sig själva. Jag bara älskar hur avokadon smälter mot den aningen knapriga broccolin och den färska koriandern, medan dressingen med tahini, lime och tamari bidrar med en ljuvlig syra. Det här är nyttig mat när den är som bäst: enkel, god, snabblagad och inte alltför dyr. Jag gillar att servera den här med en klick hemlagad hummus och några sötpotatisklyftor.

BROCCOLI- OCH AVOCADOSALLAD

4 portioner

Sallad

1 1/2 broccoli
3 mogna avokador
1 näve färska korianderblad

Dressing

saften av 3 lime
2 msk tahini
2 msk tamari
3 msk olivolja
2 msk honung eller lönnsirap 1 nypa salt

Sallad

Börja med att dela broccolin i små buketter. Ånga dem i cirka 7 minuter tills de är genomlagade men fortfarande lite knapriga. Har du ingen ångkokare går det bra att koka broccolin i vatten. Låt den svalna.

Dela avokadon på mitten, ta sedan bort skal och kärna. Skiva köttet i mindre bitar.

Hacka koriandern fint och vänd försiktigt runt den tillsammans med broccoli och avokado i en skål.

Dressing

Pressa limesaften och blanda den med tahini, tamari, olivolja, honung och salt i en skål. Rör ihop ordentligt och droppa sedan dressingen över salladen.

Broccoli- och avocadosalad. Foto: Clare Winfield

Broccoli- och avocadosalad. Foto: Clare Winfield

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera