Brantevikssill

Brantevikssill

Brantevikssill

En riktig skånsk sillklassiker är Brantevikssillen. Den är fantastiskt god men den har ett fel – den har en förmåga att ta slut först på sillbordet! I originalreceptet ingår färska sillfiléer, som man drar skinnet av, men här ”fuskar” vi och använder inläggningsill istället.

1 burk inläggningssill (210 g sill)
1 dl socker
½  medelstor gul lök
½  medelstor röd lök
8 krossade vitpepparkorn
8 krossade kryddpepparkorn
½ msk citronpeppar
½ smulat lagerblad
En rejäl knippe hackad dill

  1. Låt sillen rinna av.
  2. Hacka löken och blanda med kryddorna och dillen.
  3. Varva blandningen med sillen i en glasburk. Det är ingen vätska, men det blir det när sillen fått dra några dagar i kylskåpet.
Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera