Bookmaker Toast

bookmaker3

Förra fredagen var vi där igen! Jag och mina döttrar satt och diskuterade vad vi skulle äta till middag. Det skulle bara bli vi tre, så det borde vara lätt att bestämma måltid, men icke. Pasta sa Emma, näe sa jag och Hanna. Kycklingsallad tyckte Hanna men det vill inte Emma. Kött sa tjejerna, inte sugen sa jag, och så höll vi på. Ibland så infinner sig bara inte inspirationen. Efter att vi tittat i ett antal kokböcker och fortfarande inte kommit någon vart så kom jag på det. En gammal klassiker – Bookmaker Toast. Jag testade på tjejerna och förslaget föll i god jord.

Förutom att Bookmaker Toast är en lyxig och väldigt god rätt så är den också lätt att tillaga, något som passar utmärkt en fredag. Vad är då Bookmaker Toast? Jo, en skiva bröd som steks och som man sedan brer senap på. Jag tog dijonsenap Provencale, en senap som är lite mildare än traditionell dijonsenap. Sallad efter smak, sedan en skiva oxfilé eller ryggbiff. På detta lägger man sedan mycket färsk riven pepparrot och en rå äggula, klart!

 

 

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera