Bästa buffésalladen – tabbouli med lax

laxmingel

Foto: Jenny Grimsgård

Tabbouli med lax

ca 10 bufféportioner

Den suveräna mellanösternsalladen blir en matig bufférätt med generösa bitar varmrökt lax i.

2 dl pärlcouscous eller bulgur 3 mogna tomater
5 salladslökar
1 liten rödlök
5 dl finhackad bladpersilja 1 dl finhackad mynta
1/2 dl olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
grovmalen svartpeppar
400 g varmrökt lax

Koka pärlcouscousen enligt anvisningen på förpackningen, gärna i grönsaksbuljong. Låt svalna.

Dela och kärna ur tomaterna, tärna dem smått. Skär salladslöken i skivor, skala och hacka
rödlöken fint. Blanda couscousen med tomater, salladslök, rödlök, persilja och mynta.

Tillsätt olivolja, pressad citron, salt och peppar. Lägg i rejäla bitar av den varmrökta laxen och blanda igen.

Mingel och festmatReceptet kommer från boken Mingel och festmat med Denise av Denise Rudberg. Läs mer om boken i Sommaren festmat.

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera