Barmästarens manual

barmästarensmanual

Att göra egna drinkar behöver inte vara så svårt. Mathin Lundgren har skrivit en bok, Barmästarens manual – drinkar & snacks från grunden, (Norstedts, 2014) som ska hjälpa dig att göra goda drinkar och drinktilltugg.

punch1

Foto: Charlotte Gawell

Han har även en ambition att lära ut hur man komponerar egna välbalanserade drinkar. Att utifrån det som finns i barskåpet skapa egna klassiker. Han vill ge inspiration till att våga prova nytt och han ger oss hjälpmedel genom att bland annat förklara vilka spritsorter som passar ihop, vad är viktigt att tänka på när man blandar en drink, vilka tillbehör behöver jag och mycket annat.

Det är en rolig bok att bläddra i. En ingrediens som is har fått ett eget kapitel, vem kunde tänka sig att isen var så viktig? Men visst låter det troligt det Mathin Lundgren säger, en liten isbit i drinken smälter snabbt och gör drinken vattnigare. Använder man istället mycket is, gärna i form av en stor isbit så blir drinken snabbt kall och kylan håller längre. Hur ska då isen vara? Jo, ”Bra is ska vara ungefär som Winston Churchills favoritchampagne: torr, kall och gratis”.

Se när Mathin Lundgren skapar drinken Master Your Style.

 

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera