Asiatiska revbensspjäll med päronsallad

Foto: Per Erik Berglund

Foto: Per Erik Berglund

Asiatiska revbensspjäll med päron-
sallad är en mycket god rätt som passar extra bra att göra när man har fläsk över från en middag eller från julbordet. Eller varför inte bara när man är sugen på något otroligt gott?

Till 4 personer

1 kg färdigstekta revbensspjäll

Marinad

3 msk ketjap manis
3 msk hoisinsås
2 msk ketchup
1 röd chili, strimlad
1 msk riven färsk ingefära
1 stjälk citrongräs, strimlad
ev lite vatten

Päron- och koriandersallad

3 fasta päron
2 msk pressad limesaft
2 msk strösocker
2 msk fisksås, helst vietnamesisk
2-3 dl korianderblad

Till servering

ev basmatiris eller nudlar

Gör så här

Sätt ugnen på 230°. Skär revbenen i bitar. Rör ihop marinaden. Häll marinaden över revbenen i en bunke eller dubbla plastpåsar och låt stå i kylen minst 30 minuter.
Lägg revbenen på en plåt eller i en ugnssäker form. Häll över marinaden som är kvar. Stek i ugnen 20-25 minuter.

Päron- och koriandersallad

Skiva päronen tunt. Rör ihop limesaft, socker och fisksås tills sockret smälter. Blanda päronskivorna med koriander och sås.

Servera med revbenen och salladen. Om man vill ha en större och lite mer mättande rätt kan man servera basmatiris eller nudlar till.

BrakottomslagReceptet kommer från boken Bra kött från nos till svans av Gert Klötzke och Niclas Wahlström (Bonnier fakta, 2014). Läs gärna mer om boken i Allt för det bästa köttet.

Print Friendly

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera