Ärlig mat

arligmat

Ulrika Hoffer har i sin bok Ärlig mat (Massolit förlag, 2016) delat med sig av enkel, god och näringsrik mat. Mat som inte innehåller gluten, mjölk eller vitt socker – ärlig mat som är baserad på rena, enkla och lättillgängliga råvaror.

I boken får vi massor av inspiration på mat för olika tillfällen. Här finns olika frukostalternativ när yoghurten och osten är bannlyst. Här finns snabblagad vardagsmat som dessutom är barnvänlig. ”Fredagsmys” utan tacos eller pizza – går det? Naturligtvis så gör det det. Bland Ulrika Hoffers Funky Friday-recept hittar vi rätter som kycklinspett med sataysås, fajitasallad med guacamole och kaneldoftande lammfärsspett med plockgrönt och raita. Här finns lite festligare maträtter och även recept på desserter och sötsaker.

Men måste man då vara en hängiven renlevnadsvän som helt valt bort gluten, mjölkprodukter och vitt socker för att ha glädje av boken? Nej, det tycker jag inte. Här finns mycket inspiration att få även om man valt att inte gå ”all in”. Även om man äter gluten i vanliga fall, varför inte prova att göra krutonger, grissini och knäckebröd utan mjöl? Och visst låter det gott med mandelblinier med bananglass och hasselnötskräm à la Nutella? Med andra ord finns här många frestande recept för oss alla, oavsett om vi äter gluten, vitt socker och mjölkprodukter eller inte.

 

 

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera