Årets grillbok – BBQ av Ben O’Donoghue?

BBQ_PLC kopia.inddVarje säsong ges det ut ett antal kokböcker om grillning. Så även i år. Frågan är om inte Ben O’Donoghue aspirerar på att ha gjort årets bästa grillkokbok med BBQ • Fisk, vego, kött (Norstedts, 2016).

Efter en kort introduktion om utrustning och tips i allmänhet följer 270 sidor med allehanda läckra recept. Förutom gott om recept på grillade kött- och fiskrätter så är kapitlet med sallader och grönsaker inspirerande. Själv tycker jag att det kan vara svårt att variera tillbehören, men här får man god hjälp. Detsamma gäller recepten på såser och rubs. Här finns naturligtvis även Ben O’Donoghues recept på barbecuesås, ingen pit master med självaktning skulle stå bakom en grill utan ett eget recept!

Att baka bröd på grillen är kanske inte nytt men inte desto mindre roligt. Här får vi några olika brödrecept som till exempel på vitlöksbröd, bruschetta och focaccia. Och varför inte avsluta en lyckad grillkväll med att göra desserten på grillen? Vad sägs om grillad ananas med rom och ingefära eller en tarte tatin som är gjord med banan istället för det traditionella äpplet? Servera med en kula glass och kvällen är fulländad!

 

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera