Äppelrulle

Foto: Anette Odelberg

Foto: Anette Odelberg

Äppelrulle är en lättlagad äppeldessert som skapats av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund och Madléne Månsson. Russinen ger en god sötma åt desserten. Tack Kiviks Musteri för att ni delar med er av receptet!

Ingredienser:

ca 10-12 personer
1 stort smördegsark (gastro)

5 klyftade äpplen
3-4 dl äppelkräm (t ex Kiviks Äppelkräm)
1 dl russin av valfri sort
ca 2 msk potatismjöl

Gör så här:

Blanda de klyftade äpplena med krämen, potatismjölet och ev. russinen. Bred ut i en sträng mitt på smördegen. Rulla samman och ha skarven uppåt (annars kan det rinna ut). Pensla med ägg och strö socker ovanpå. Baka i ugn i 200 grader i ca 20 min eller tills den fått fin färg och äpplena är mjuka.

Servera helst varm tillsammans med glass eller vaniljvisp.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera