Äntligen, Mannerströms helg!

mannerströmshelgomslagEn av dignitärerna i svensk matlagning, Leif Mannerström har i höst utkommit med ytterligare en kokbok,  Mannerströms helg (Norstedts förlag, 2015). Till skillnad mot många av hans tidigare kokböcker så har denna kokbok inget speciellt tema, förutom att maten ska passa till helgen. Men vad är speciell helgmat? Vissa helger kanske man har middag i goda vänners lag och vissa helger tar man det bara lugn.

I denna kokbok hittar man rätter till de flesta tillfällen. Han blandar friskt med riktiga kulinariska höjdare som sesamstekta pilgrimsmusslor och hummer med vanilj-beurre blanc och med lite mer traditionell mat som choucroute – husmanskost från Alsace och bräserade fläskben.

Leif Mannerströms kärlek till fisk och skaldjur kommer väl fram i boken. Och här får han bra draghjälp av Tomas Yehs utomordentliga fotografi. Det här är en kokbok som ser god ut, en bra inspirationskälla till helgens måltider. Leif Mannerström bjuder även på lite dryckestips till rätterna, inga pekpinnar utan bara fingervisningar.

Så gör som Mannerström: Låt din helg dofta av matlagning – i vår tid den bästa av avkopplingar.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera