Fetaostfyllda dadlar

Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

Fetaostfyllda dadlar är ett riktigt gott tilltugg så här i juletider. Fetaosten och rosépepparna bryter fint mot den söta frukten. Prova det gärna till glögg med saffran och clementiner.

Ingredienser:
ca 25 dadlar
rosépeppar
100 g fetaost
1 msk matlagningsyoghurt
balsamvinäger
salt och peppar

Gör så här:
1. Ta ut kärnorna ur dadlarna genom att göra ett snitt längs med dadeln. Mortla önskad mängd rosépeppar, beroende på hur starkt du vill ha det.
2. Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt yoghurt och mortlad rosépeppar, samt en liten skvätt balsamvinäger. Rör ihop smeten. Smaka av med salt och peppar.
3. Fyll dadlarna med ostkrämen.

Servering:
Garnera eventuellt med hela rosépepparkorn. Det blir ganska starkt, men vackert!

Omslag glöggbokenReceptet är hämtat ur Glöggboken av Annika Mogensen (Ordalagets bokförlag, 2013). En liten men naggande god kokbok om glögg och passande tilltugg.

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar