Grilla vego

grillavegoGillar du att grilla vegetarisk mat? Då är detta kokboken för dig. Grilla Vego (Norstedts, 2016) av Paul Svensson.

Kocken Paul Svensson, som själv inte är vegetarian, men väl väldigt förtjust i den vegetariska maten, tar dig här med i den gröna grillvärlden och låter dig smaka allt från varma, härliga sallader till grillade efterrätter. Du får en liten grönsaksskola och lär dig att ta hand om grönsakerna, piffa dem så där som bara kockar kan till att smaka som det godaste du någonsin ätit. Du får också lära dig hur grillen fungerar på bästa sätt, vilken utrustning, vilket bränsle och vilka grilltekniker du behöver.

Han menar att man ska förhålla sig till grönsaker på samma sätt som man förhåller sig till kött, fisk eller fågel. Ofta när Paul Svensson grillar har han grönsakerna i fokus, det är grönsakerna som är i centrum och proteinet får komma i andra hand.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera