Nu kommer de vita vinerna till sin rätt!

Som klorofyll för våra kroppar i vårsolen

Nu när våren är här och solen börjar värma, kommer de vita vinerna verkligen till sin rätt.

Friskheten och de rena smakerna speglar säsongen och gifter sig väl med lättare maträtter och tilltugg. Ta till exempel sparrisen där den gröna bildar ett självklart par med Muscat från Alsace – ett vin som kan vara lite knepigt att få tag i här i Sverige, men det går att privatimportera. Prata med ditt lokala Systembolag, så hjälper de dig. Privatimport är inte så komplicerat som det kanske låter och visst kan det väl finnas något tillfredställande i att ha ett ”eget” vin som inte alla andra också har? Vi kan rekommendera Bruno Sorg i Eguisheim eller Agathe Bursin i Westhalten som är två goda exempel på just Alsace Muscat.

Föredrar du den vita sparrisen rekommenderar vi en Riesling eller Sylvaner från Franken i Tyskland.

Prova gärna Juliusspital eller Brennfleck, som båda finns på Systembolaget i några olika varianter.

På terassen utan mat kan det vara fördelaktigt med lite mer frukt eller sötma i vinet. Varför inte en Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese (7203) eller en Gustave Lorentz Gewurstraminer Réserve (5244)? Njut av våren!

 

BSlorentz

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera